Menu

Följ med på ett Bröllop på Rosendals Trädgård

Idag tänkte jag skriva om hur en klassisk bröllopsfotografering går till i min värld. Oftast så viger sig de flesta mellan kl14-17 och då hinner man göra fotograferingen innan vigseln, eller en del av porträttfotograferingen i varjefall. Det här bröllopet mellan Vendela och Claes var ett sådant. Så jag mötte upp dem på Rosendals Trädgård i tid för fotografering innan vigseln för att sedan hänga med dem i några timmar.

Jag brukar tipsa om att ta på ringarna inför fotografering, blir som ett genrep inför vigseln, och framkallar oftast lite känslor 🙂

Vi hade setts veckan innan för att se ut platser som vi skulle fotografera på så vi tog samma varv nu. Jag passar oftast på i början att ta lite detaljbilder, så man hinner vänja sig lite med mig, prata lite med varandra och bara få andas lite.

Jag tycker om att ta bilder ”mellan” fotograferingsplatserna så jag vill att man inte släpar på onödiga saker, ingen snusdosa, extra skor, mobil i fickan eller liknande, då får man ha med sig en person som hjälper till med sådant.

Jag är hela tiden med och styr under porträttfotograferingen. Ni kan helt slappna av och jag kommer säga åt er exakt vad ni ska göra, hur ni ska stå och vart ni ska titta.

Här hade bruden valt att ha med mamma som bar på väska med läppglans, skavsårsplåster och vatten.

Självklart dokumenterar jag omgivningarna vi är i.

Under vigseln försöker jag vara så osynlig som möjligt men endå få med lite olika vinklar. Jag passar oftast på att fotografera och röra på mig när det spelas musik.

Obligatoriskt på bröllop är gruppbilderna, De Är Fantastiskt efteråt att man har fångat alla på bild! Självklart minglar jag runt och fotar gäster, detaljer och samtal.

och jag försöker framkalla lite skratt och tokigheter under gruppfotograferingarna, (som jag också styr med järnhand!)

Om möjligt tycker jag om och smita iväg en stund antingen innan middagen eller under middagen för att ta lite bilder när solen inte står lika högt på himlen och ni har börjat slappna av lite.